Op kamp

DE KAMPEN

KAPOENEN

DATA: 4-9 juli 2020.      
LOCATIE: Ter Linde, Cremerdijk 12, 3990 Peer.

De kapoenen passen allemaal in één bubbel aangezien ze met minder dan 50 zijn. Afgezien van de hygiënemaatregelen, zullen zij een behoorlijk normaal kamp kunnen hebben.

De kampbrief van de kapoenen zal hier terug te vinden zijn: https://scoutstielt.be/takken/kapoenen

WELPEN

DATA: 2-9 juli 2020.      
LOCATIE: JVC Orangerie Horst, Horstebaan 14, 2900 Schoten.

De welpen splitsen gedurende heel het kamp in twee bubbels op aangezien ze met meer dan 50 zijn (zie de basisregels hieronder). De hele kampplaats wordt dus fysiek in twee gedeeld waardoor de twee bubbels geen contact met elkaar kunnen hebben. Elke groep zal zijn eigen slaapzalen hebben, eigen toiletten en ook buiten het gebouw zal er een deel voor de ene bubbel zijn, en een deel voor de andere.

De kampbrief van de welpen zal hier terug te vinden zijn: https://scoutstielt.be/takken/welpen

JONGGIVERS

DATA: Bubbel A: 1-7 juli 2020 / Bubbel B: 8-15 juli 2020.
LOCATIE: La Grande Prairie Terrain 5, 6833 Botassart.

De jonggivers hadden de luxe dat hun kampplaats voor een lange periode vastlag. Daardoor kunnen ze twee kampen na elkaar organiseren, in plaats van twee kampen tegelijkertijd, wat organisatorisch een heel stuk eenvoudiger is. De jojoleiding heeft hierover reeds gecommuniceerd. Er waren echter wat emailproblemen, twijfel niet om tak- of groepsleiding te contacteren via de contactgegevens op scoutstielt.be als iets nog niet helemaal duidelijk is. 

De kampbrief van de jojo's zal hier terug te vinden zijn: https://scoutstielt.be/takken/jonggivers

GIVERS

DATA: 16-27 juli 2020   
LOCATIE: Verrassing!     

De givers moesten hun oorspronkelijke buitenlands kamp afzeggen, maar verplaatsen naar een plek dichter bij huis.

De kampbrief van de givers zal hier terug te vinden zijn: https://scoutstielt.be/takken/givers

JINS

Jins overleggen zoals steeds met hun leiding om hun kamp te plannen. Vragen kunnen gesteld worden aan tak- of groepsleiding via de contactgegevens op scoutstielt.be

Ons zomerkamp zal er in 2020 sowieso anders uitzien dan we gewend zijn. Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een draaiboek voorzien met concrete richtlijnen om ons kamp praktisch en organisatorisch voor te bereiden.

BASISMAATREGELEN

  • WIE KAN MEE OP KAMP?

    -> ZIEK OF RISICOPATIËNT?

    Alle kinderen die de vijf dagen voorafgaand aan het kamp geen enkel ziektesymptoom vertoonden, mogen mee op kamp. De symptomen variëren van milde tot ernstige luchtwegaandoeningen met koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden.
    Daarnaast kunnen kinderen die tot één van de risicogroepen behoren ook niet mee op kamp. Wat die risicogroepen precies zijn en wie eronder valt, ziet u in bijlage.
    Er zijn op deze regel twee uitzonderingen:
    - Kinderen in een risicogroep waarvan een dokter via een attest toestemming geeft, mogen wel mee. Dit attest dient dan aan de takleiding gegeven te worden bij het vertrek op kamp
    - Kinderen waarvan de ziekte of aandoening onder controle is door medicatie, mogen wel mee.

    -> VOOR HET SCOUTSKAMP AL OP EEN ANDER KAMP GEWEEST?

    Een kampperiode werd volgens de richtlijnen vastgelegd op minimum 7 aaneensluitende dagen samen in een bubbel. Als het kamp korter duurt (bv. 5 dagen) moet je de resterende dagen (bv. 2 dagen) wachten voor je deel mag nemen aan een volgend jeugdkamp. Dit betekent dus ook dat als je voorafgaand aan je scoutskamp op een ander kamp zou meegaan, dit eerste kamp ofwel minstens 7 dagen moet duren, ofwel dat er minstens 7 dagen moeten zitten tussen het BEGIN van je eerste kamp en het begin van je scoutskamp.

  • VEILIG AFZETTEN VAN KINDEREN

    Als de tak van uw zoon of dochter vraagt om kinderen af te zetten op Watewy/aan het station/op de kampplek:

    - Als ouder draag je sowieso een mondmasker wanneer je kinderen van een ander gezin vervoert.
    - Vervoer je als ouder een kind van 12 jaar of ouder van een ander gezin dan draagt dat kind ook een mondmasker.
    - Voorzie als ouder ook in goede handhygiëne: alle inzittenden gebruiken voor en na de rit handgel (of wassen indien mogelijk de handen grondig). 
    - Nam je kinderen van een ander gezin mee, laat dat dan weten aan de takleiding wanneer je toekomt. Dit wordt gevraagd in functie van de coronatracing.

    - Per auto kan één ouder na afzetten kort uitstappen om het kind op weg te helpen en nog zaken af te geven aan de takleiding. Je draagt als ouder een mondmasker en blijft niet langer dan nodig. Bewaar afstand van andere ouders en kinderen.
    - Bij de kapoenen is het normaal de gewoonte dat de ouders de kapoentjes helpen installeren. Geen zorgen, want voor éénmaal zal de leiding deze taak overnemen en hun uiterste best doen jullie jonge spruit te helpen met het bed op te maken etc.

  • BUBBELS

    Elk kamp bestaat uit één of meerdere ‘bubbels’ van maximum 50 deelnemers (inclusief leiding). Een grotere groep wordt opgedeeld in meerdere bubbels, dit is enkel het geval bij de welpen. Kleinere takken kunnen samen een bubbel vormen. Binnen zo’n bubbel kunnen leden en leiding samenleven en spelen. Vooral met +12 jarigen onder elkaar beperken we nauw fysiek contact bij het spelen. Tussen de verschillende bubbels is er zo weinig mogelijk contact met elkaar en houden we afstand.
     
  • LOGBOEK

    Elke bubbel is verplicht om de gegevens bij te houden van elk extern contact, hoe klein ook. Er is een duidelijke aanwezigheidslijst en een contactenlogboek waarin alles wordt genoteerd. Bijvoorbeeld wie wanneer en waar boodschappen deed.
     
  • AANGEPASTE ACTIVITEITEN

    Om zoveel mogelijk externe contacten te vermijden, schrappen we activiteiten zoals meerdaagse trektochten. Om die reden is ook bezoek op kamp niet toegestaan.
     
  • WAT ALS ER TOCH IEMAND ZIEK WORDT? 

    Wanneer iemand ziek wordt tijdens het kamp, is er een duidelijk stappenplan: onmiddellijke afzondering met 1 leid(st)er en ouders die hun zoon of dochter zo snel mogelijk komen ophalen. Blijkt uiteindelijk dat het om corona gaat, dan worden de kinderen wat uit elkaar gehaald, worden alle ouders opgebeld en wordt voor een oplossing gezocht om alle kinderen thuis te krijgen. Maar laat ons vooral hopen dat dat niet moet gebeuren.
     
  • HYGIËNE

    We hanteren de verder gekende standaard richtlijnen zoals handhygiëne, reinigen van contactoppervlakken, zorgvuldige afwas en verplichte mondmaskers voor + 12 jarigen buiten de kampplaats (we vragen om mondmaskers van thuis uit mee te geven met je kind)/

We zullen die richtlijnen strikt volgen. We vragen als leiding zowel begrip als vertrouwen. Aarzel niet om bij ons aan te kloppen met welke vraag of bekommernis dan ook. We begrijpen dat er zorgen kunnen zijn en zoeken graag samen naar antwoorden of oplossingen. Al onze contactgegevens zijn te vinden op scoutstielt.be.

Het is een stevige opdracht, maar we zijn paraat. We hebben al onze leden enorm gemist!

Stevige scoutslinker,


Simon (0498 38 42 56) & Marie (0470 40 91 33)  
Groepsleiding Scouts O. De Neckere Tielt

P.S.: voor extra informatie:
https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/jeugdwerkzomer-faq-ouders
https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/files/paginas/jeugdwerkregels_onepagerouders_de_ambrassade_def.pdf
https://ambrassade.be/files/attachments/.3033/COM_20200515_jeugdwerkregels_zomer_2020_DEF.pdf