Uniform

EEN PERFECT SCOUTSUNIFORM

Een perfect scoutsuniform bestaat uit de volgende kledingsstukken. Iedereen wordt elke activiteit in deze outfit verwacht. Wij hechten hier als scoutsgroep echt wel belang aan.

  • Groene korte scoutsbroek of scoutsrok

  • Beige scoutshemd met de nodige kentekens (dit is niet verplicht voor de kapoenen)

  • Rode Scouts Tielt T-shirt (momenteel enkel verplicht voor de kapoenen)

  • Rood-geel sjaaltje (te verkrijgen tijdens de activiteit aan het leidingslokaal)

Voor alle andere zaken zoals schoenen, pull, regenjas,… is het vooral belangrijk dat de kledij vuil mag worden en zeker warm genoeg is. Wanneer het vriest is de korte broek niet meer verplicht en mag je gerust een lange broek aandoen. Bij koud en nat weer is het uniform alleen zeker niet voldoende.

Verder kan je in de Hopper winkel ook tal van andere scouteske kledingstukken vinden zoals een scoutspull, riem, kousen, pet, ... Deze mogen gekocht worden maar zijn absoluut niet verplicht.

Waar alle kentekens op het hemd moeten komen, vindt u hier!


WAAR KAN IK EEN UNIFORM AANKOPEN?

Scoutsuniformen zijn helemaal niet goedkoop maar als je ze een beetje te groot koopt, kan je ze een hele tijd dragen. Daarna kan je ze doorgeven aan broers of zussen. 

Een uniform kan u op twee manieren aanschaffen. Ofwel in de Hopper winkel, dit kan online of in de Hopper winkel zelf.  Een tweede manier is om een tweedehands uniform aan te schaffen. U kan hiertoe een oproep doen in onze Facebook groep. Je kan ook altijd eens informeren bij vrienden, familie of kennissen die ook kinderen hebben in de scouts, veel kans dat zij nog wel een broek of hemd liggen hebben. We kunnen u alvast garanderen: de prijs vertaalt zich in de duurzaamheid van het uniform.